Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Γεωγραφικά διαμερίσματα.


Η Ελλάδα χωρίζεται σε εννέα μικρότερες περιοχές, που ονομάζονται γεωγραφικά διαμερίσματα. Αυτά είναι: η Θράκη, η Μακεδονία, η Ήπειρος, η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα, η Πελοπόννησος, τα Νησιά του Αιγαίου Πελάγους, η Κρήτη και τα Νησιά του Ιονίου Πελάγους.Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα, από το ένα γεωγραφικό διαμέρισμα στο άλλο, σίγουρα δε θα συναντήσουμε μπροστά μας διαχωριστικές γραμμές και σύνορα. Αυτά βρίσκονται στους χάρτες και μας βοηθούν να τους μελετούμε. Μελετώντας το γεωμορφολογικό χάρτη θα διαπιστώσουμε ότι ανάμεσα στα γεωγραφικά διαμερίσματα υπάρχουν μεγάλες οροσειρές, ποτάμια και θάλασσες που αποτελούν τα φυσικά τους σύνορα. Μιας και όλα αυτά είναι  το αντικείμενο μελέτης της Μελέτης Περιβάλλοντος της Δ΄ τάξης, δύο μαθήτριες του τμήματος,η Αμελίνα Παντελαίος Μπουά και η Στέλλα Κάτελα στα πλαίσια της ενασχόλησης τους με τις νέες τεχνολογίες, δημιούργησαν με τη βοήθεια του προγράμματος Hot Potatoes ένα σταυρόλεξο για να δοκιμάσουμε τις γνώσεις μας.

https://www.dropbox.com/s/blhjl71ccgh2y4v/%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%A5%CE%A1%CE%9F%CE%9B%CE%95%CE%9E%CE%9F1.htm?dl=1
                                 Κάντε κλικ στην εικόνα για να κατεβάσετε το σταυρόλεξο
Διαβάστε περισσότερα

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Επίσκεψη στο Ταχυδρομείο.

Το Δεκέμβριο η Γ' και Δ' τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο ταχυδρομείο της Παροικίας.
Τα παιδιά περιηγήθηκαν στους χώρους του ταχυδρομείου, τόσο στο χώρο εξυπηρέτησης των πελατών όσο και στο χώρο διαλογής των δεμάτων αλλά και των γραφείων.
Ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο για τις διαδικασίες αποστολής ενός γράμματος ή ενός δέματος στη σημερινή εποχή αλλά και παλαιότερα και εξέφρασαν τις απορίες τους.
Στη συνέχεια κληρώθηκαν 2 κουμπαράδες του ταχυδρομικου ταμιευτηρίου (ένας για κάθε τάξη) προσφορά του ταχυδρομείου.
Τέλος οι μαθητές της Γ' τάξης κόλλησαν τα γραμματόσημά τους στα γράμματα που είχαν γράψει για τον Άγιο Βασίλη και τα "έριξαν" στο ειδικά διαμορφωμένο κουτί και οι μαθητές της Δ' τάξης κόλλησαν τα γραμματόσημά τους στις χριστουγεννιάτικες κάρτες που είχαν φτιάξει για τους φίλους μας από το πρόγραμμα e-twinning που συμμετέχουμε και τις ταχυδρόμησαν.
 

 
Διαβάστε περισσότερα