Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Το Caravan Project στο σχολείο μας.

Το Σάββατο 09/05 & την Κυριακή 10/05 στα πλαίσια του Φεστιβάλ Βιβλίου θα φιλοξενούμε στο σχολείο μας  το Caravan Project. Πρόκειται για μια ομάδα δημιουργικών ανθρώπων που το 2011 ξεκίνησαν  ένα οδοιπορικό στη χώρα, με σκοπό να φέρουν στο προσκήνιο ανθρώπινες ιστορίες που έχουν τη δύναμη να εμπνεύσουν και να συν-κινήσουν. Το οδοιπορικό τους συνεχίζεται μέχρι και σήμερα φέρνοντας στο φως ανείπωτες ιστορίες, δίνοντας βήμα σε ανθρώπους που δεν έχουν φωνή να καταθέσουν τη δική τους μαρτυρία. Στόχος τους είναι να δημιουργήσουν έναν τόπο συνάντησης, απευθύνοντας στις ντόπιες κοινωνίες ένα ανοιχτό κάλεσμα σε περιοχές όπου κατοικούν η μνήμη, η φαντασία, το βίωμα, καταλύοντας την απομόνωση και αναδεικνύοντας τους καρπούς συνευρέσεων, μέσα από τις οποίες εμπλουτίζεται η ανθρώπινη έκφραση.

 Τρεις από τις  βραβευμένες κινηματογραφημένες ιστορίες του Caravan Project θα προβληθούν στο σχολείο μας το Σάββατο 09/05 στις 19.30: «O τυφλός ψαράς» (Βραβείο Κοινού στο 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης), το «Κοινωνικό Ωδείο-Notes» (Βραβείο Κοινού στο 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης) και η «Μαύρη γη». Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση.




             


             

Επίσης  θα πραγματοποιηθούν στο σχολείο δύο εκπαιδευτικά εργαστήρια, με ατομικές και ομαδικές δημιουργικές δραστηριότητες, για παιδιά 11-12 & 12-14 χρονών,  το Σάββατο στις 17.30 και την Κυριακή στις 11.30 αντίστοιχα, για την εξοικείωση των μαθητών με την έννοια της αφήγησης και την αξία των ανθρωπίνων ιστοριών. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και αν κάποιος επιθυμεί να συμμετάσχει καλό είναι να το δηλώσει στο σχολείο στο τηλέφωνο 2284091255.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου