Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Λέμε όχι στο ρατσισμό.

Η Δ' τάξη τίμησε την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων.


Αρχικά είδαμε σε βίντεο ένα κοινωνικό πείραμα που πραγματοποιήθηκε από την ActionAid Hellas με αφορμή την ημέρα, συζητήσαμε τις αντιδράσεις του κόσμου και εκφράσαμε το πως θα αντιδρούσαμε εμείς σε μια παρόμοια κατάσταση.

            

Στη συνέχεια εφαρμόσαμε το πείραμα της Jane Elliot για την εκπαίδευση ενάντια στο ρατσισμό και τις διακρίσεις με πολύ όμορφα και ελπιδοφόρα αποτελέσματα.


κάντε κλικ στη λεζάντα για να μάθετε περισσότερα για το πείραμα της Jane Elliot
Τέλος, σε ένα χαρτί το οποίο είχαμε χωρίσει στη μέση, ζωγραφίσαμε στο μισό το πρόσωπό μας με τα χαρακτηριστικά μας όπως είναι στην πραγματικότητα και στο άλλο μισό με χαρακτηριστικά που θα μπορούσαμε να έχουμε αν είχαμε γεννηθεί σε κάποια άλλη ήπειρο-χώρα, αν είχαμε άλλη θρησκεία κτλ καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι όπως και να 'χει είμαστε ΤΟ ΙΔΙΟ!!!





Δραστηριότητες Ε΄ τάξης κατά του ρατσισμού.

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού στις 21 Μαρτίου,  την Παρασκευή 20-03-2015, οι μαθητές της Ε΄ Τάξης παρακολούθησαν βίντεο που αφορούσαν στον ρατσισμό και στις μορφές του. Έπειτα ακολούθησε συζήτηση γύρω από τον ρατσισμό, τις μορφές του,  τις επιπτώσεις του στη ζωή των ανθρώπων καθώς και σχολιασμός των βίντεο.





η διαφορετικότητα του Έλμερ 

δεν ήταν το χρώμα του..


ήταν η προσωπικότητα του!

Και μιας το Πάσχα πλησιάζει  οι μαθητές της Ε΄ Τάξης ετοίμασαν τις λαγουδένιες τους καρτούλες, για να γράψουν τις πασχαλινές τους ευχές και τα πασχαλινά καλαθάκια τους, που τα διακόσμησαν με πολύχρωμα λουλούδια.  


https://webmail.sch.gr/express/?_task=mail&_action=get&_mbox=INBOX&_uid=15638&_part=2&_mimewarning=1&_embed=1&_extwin=1

 https://webmail.sch.gr/express/?_task=mail&_action=get&_mbox=INBOX&_uid=15638&_part=3&_mimewarning=1&_embed=1&_extwin=1



Οι δάσκαλοι των τάξεων:
Νίκος Διαμαντής & Μελίνα Γαβρή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου