Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Μια τάξη γίνεται "τηλεοπτικό... στούντιο".

Κάθε φορά που τελειώνει μια ενότητα στο μάθημα της Γλώσσας, η Δ’ τάξη μεταμορφώνεται σε τηλεοπτικό studio!!!  Οι μαθητές και ο δάσκαλος τους κάνουν επανάληψη της ενότητας παίζοντας ένα τηλεπαιχνίδι.
         
Αρχικά οι μαθητές χωρίζονται σε τρεις ομάδες και η κάθε ομάδα επιλέγει το όνομά της, σύμφωνα με το θέμα που τους έχει δώσει ο δάσκαλος – παρουσιαστής. Κατόπιν γίνεται κλήρωση για να επιλεχθεί η ομάδα που θα αρχίσει πρώτη. Κάθε ομάδα απαντάει στις ερωτήσεις του τηλεπαιχνιδιού με τη σειρά και αν βρει τη σωστή απάντηση κερδίζει έναν πόντο, ενώ αν χρειαστεί βοήθεια κερδίζει μισό.
 
Κάποια στιγμή ανάμεσα στις ερωτήσεις, για να ξεκουραστούν και να χαλαρώσουν τα παιδιά, σηκώνονται εκπρόσωποι από κάθε ομάδα και παρουσιάζουν διαφημίσεις ανάλογα με το θέμα. Π.χ. στο τελευταίο τηλεπαιχνίδι, με θέμα τα ζώα του δάσους, διαφημίστηκαν μασέλες για λύκους, γυαλιστικό κεράτων για ελάφια και βούρτσες για τις φουντωτές ουρές των λαγών.



Τέλος γίνεται καταμέτρηση των πόντων και οι ομάδες παίρνουν τα μετάλλιά τους, κάνοντας τους ξεχωριστούς πανηγυρισμούς τους και αυτή που έχει τους περισσότερους πόντους σηκώνει το κύπελλο της τάξης.

Ο δάσκαλος της τάξης:
Νίκος Διαμαντής
       


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου