Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Αρχαϊκά χρόνια.



Τα Αρχαϊκά χρόνια αποτελούν τη δεύτερη μεγάλη ιστορική περίοδο της Αρχαιότητας και περιλαμβάνουν το διάστημα από 8ο μέχρι τον 5ο αιώνα π.Χ. Μιας και είναι  το αντικείμενο μελέτης της Ιστορίας της Δ΄ τάξης, δύο μαθήτριες του τμήματος, στα πλαίσια της ενασχόλησης τους με τις νέες τεχνολογίες, δημιούργησαν με τη βοήθεια του προγράμματος Hot Potatoes μία άσκηση συμπλήρωσης κενών για να δοκιμάσουμε τις γνώσεις μας.
Αρχαϊκά χρόνια

Αρχαϊκά χρόνια

Άσκηση συμπλήρωσης κενών

Συμπλήρωσε όλα τα κενά, και κάνε κλικ στο "Έλεγχος" για να δεις το σκορ σου. Πατώντας το κουμπί " Γράμμα" παίρνεις ένα από τα γράμματα της λέξης. Μπορείς επίσης να πατήσεις το κουμπί "[?]" για βοήθεια όταν είναι διαθέσιμο. Όποτε ζητάς γράμμα ή βοήθεια χάνεις βαθμούς.
Στα αρχαϊκά χρόνια δημιουργήθηκαν οι πόλεις . Οι Έλληνες ίδρυσαν πολλές αποικίες στα παράλια της Μεσογείου και του . Παρά το γεγονός ότι οι Έλληνες ζούσαν διασκορπισμένοι σε πολλά μέρη, είχαν συνείδηση της κοινής τους και με διάφορες εκδηλώσεις (Ολυμπιακοί αγώνες, ίδρυση Αμφικτιονιών κ.α.) διατηρούσαν μεταξύ τους .Η τέχνη γνώρισε αξιόλογη ανάπτυξη. Στην αρχιτεκτονική κυριάρχησαν ο και ο ρυθμός, στη γλυπτική οι κούροι και οι και στην αγγειοπλαστική ο μελανόμορφος και ο ρυθμός. Στον τομέα των γραμμάτων αναπτύχθηκαν η διδαχτική και ποίηση ενώ, παράλληλα, γεννήθηκαν η φιλοσοφία και η ιστορία. Στα χρόνια αυτά ξεχώρισαν δύο πολεις, η και η , οι οποίες πρωταγωνίστησαν για αιώνες στις εξελίξειςστον ελληνικό χώρο.

Οι μαθήτριες της Δ΄ τάξης: Αμελίνα Παντελαίος-Μπουά, Στέλλα Κάτελα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου