Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Επίσκεψη στην Αλκυόνη.

Την Τετάρτη 8/10, οι Β΄, Γ & Δ΄τάξεις του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Κέντρο Περίθαλψης & Προστασίας Άγριων Ζώων "Η Αλκυόνη". Η εκδρομή έγινε  στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εβδομάδας, κατά τη διάρκεια της οποίας, όλα τα σχολεία Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης διοργανώνουν ενημερωτικές δράσεις και εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Αφού ξεναγηθήκαμε στο χώρο και είδαμε τις εγκαταστάσεις, ενημερωθήκαμε ότι ο σκοπός του ομώνυμου Συλλόγου που ιδρύθηκε το 1995 στη Πάρο είναι:
  •  η Περίθαλψη και Επανένταξη στη φύση όλων των Αγρίων Ζώων, τα οποία τραυματισμένα, εξασθενημένα ή άρρωστα καταλήγουν στο νοσηλευτήριό της.
  •  η Προστασία της Πανίδας μέσω της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, της Ευαισθητοποίησης και της Συνεργασίας των πολιτών και της Προστασίας των βιοτόπων μέσα από συγκέντρωση στοιχείων και μελετών και μέσα από ενημερωτικές, κρατικές και όπου χρειαστεί νομικές διαδικασίες.
 Ο υπεύθυνος του κέντρου κ. Μάριος Φούρναρης μας έκανε μια πολύ κατατοπιστική παρουσίαση και μεταξύ των άλλων μάθαμε ότι κάποια πουλιά που δεν ανήκουν στην πανίδα της Πάρου, βρίσκονται στο κέντρο   και δέχονται  τη φροντίδα και την περίθαλψη των υπευθύνων. Ο κ. Φούρναρης έλυσε με υπομονή όλες τις απορίες των μαθητών και επισήμανε  ότι τα προβλήματα των περισσότερων πουλιών προέρχονται από την απερισκεψία και την επιπολαιότητα των ανθρώπων. Οι φωτογραφίες που είδαμε ήταν αδιάψευστοι μάρτυρες της κατάστασης. Στο τέλος της ενημέρωσης οι μαθητές είχαν την τύχη να δουν από κοντά την απελευθέρωση κάποιων πουλιών. Κάποια παιδιά μάλιστα απελευθέρωσαν με τα χεριά τους  περιστέρια. Τι πιο όμορφο από το να χαρίζεις σε ένα έμβιο ον την ελευθερία του; Μακάρι η επίσκεψη στο κέντρο να ευαισθητοποιήσει ακόμη περισσότερο τα παιδιά μιας και τώρα πια γνωρίζουν, τι πρέπει να πράξουν αν βρουν ένα τραυματισμένο άγριο ζώο.







Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Φούρναρη για την φιλοξενία και την ενημέρωση αλλά κυρίως για το πολύ σημαντικό έργο που προσφέρει σε εθελοντική βάση. 
Η Δασκάλα της Β΄ τάξης
    Πηνελόπη Δήμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου