Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Προετοιμαζόμαστε για να μη ... φοβόμαστε!!!

Στο πλαίσιο συνεργασίας με τον Ο.Α.Σ.Π., με στόχο την ανάπτυξη αντισεισμικής συνείδησης και συμπεριφοράς στους εκπαιδευτικούς και μαθητές μέσω της διαρκούς ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης και με αφορμή την καθιέρωση της 13ης Οκτωβρίου ως Διεθνή Ημέρα Μείωσης των Επιπτώσεων των Φυσικών Καταστροφών πραγματοποιήσαμε σήμερα στο σχολείο μας άσκηση ετοιμότητας για να προετοιμαστούμε σε περίπτωση που σημειωθεί σεισμική δόνηση κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Αρχικά μαζευτήκαμε στο προαύλιο και κατόπιν μετακινηθήκαμε όλοι μαζί στο χωμάτινο πάρκιν που βρίσκεται έξω από το σχολείο. Εκεί αξιολογήσαμε τις ενέργειες που κάναμε, επισημάναμε τα λάθη που έγιναν και προχωρήσαμε και σε μια μικρή επίδειξη πρώτων βοηθειών. 

Εφόσον ο κίνδυνος από τους σεισμούς είναι μεγάλος για πολλές περιοχές της πατρίδας μας, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε πώς μπορούμε να προστατευτούμε στην περίπτωση σεισμού.

Τι θα πρέπει να προβλέψουμε ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες τραυματισμών στην περίπτωση που συμβεί σεισμική δόνηση και βρισκόμαστε στο σπίτι;


http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSDIM-E100/692/4594,20795/extras/ged26_oasp-goneis/index.htm


 Τι θα πρέπει να προβλέψουμε για την περίπτωση που συμβεί σεισμική δόνηση και βρισκόμαστε μέσα στην τάξη; 

http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSDIM-E100/692/4594,20795/extras/ged26_oasp-taxi/index.htm


 Ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας σχεδίασε την παρακάτω  ιστοσελίδα ώστε όλοι μας, μικροί και μεγάλοι, να μάθουμε διασκεδάζοντας για το σεισμό και για τα μέτρα προστασίας που μπορούμε να πάρουμε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από ένα σεισμό.

http://kids.oasp.gr/kids_main/kids.html


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου