Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Εκπαιδευτική εκδρομή στη Δ.Ε.Υ.Α.Π και στο Ναυτικό Όμιλο Πάρου.

Την Τετάρτη 7 Μαΐου οι τάξεις Α’ έως Δ’ επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της Δημοτικής Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πάρου και το Ναυτικό Όμιλο, μετά τη διδασκαλία μαθημάτων σχετικά με το νερό στη Μελέτη Περιβάλλοντος (ο κύκλος του νερού, το νερό στην καθημερινή ζωή, αθλητισμός).
                Αρχικά μεταβήκαμε στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Π., όπου οι υπεύθυνοι μας ξενάγησαν στις αίθουσες και τους χώρους του κτιρίου. Μας έδειξαν πού φυλάσσεται το υλικό, πώς εκτυπώνονται και φακελοποιούνται οι λογαριασμοί νερού, πώς παρακολουθείται το δίκτυο νερού σε όλες τις περιοχές του νησιού με τεχνικά μέσα και μας εξήγησαν την πορεία του νερού στο δίκτυο ύδρευσης από την άντλησή του στις γεωτρήσεις μέχρι να καταλήξει από τις δεξαμενές στα σπίτια μας. Επίσης, μας μίλησαν για τις βλάβες του δικτύου, την ανάγκη να σεβόμαστε το νερό και πώς να μην το σπαταλάμε άσκοπα με διάφορους τρόπους.
                Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Πάρου. Οι προπονητές με τη βοήθεια ενός πολύ νεαρού αθλητή, αφού μας έδειξαν τους χώρους – γραμματεία, αποδυτήρια, αίθουσα διδασκαλίας,  αίθουσα εξοπλισμού, αποθήκη εργαλείων, χώρος επισκευών – μας έκαναν μια επίδειξη προετοιμασίας ενός σκάφους ιστιοπλοΐας: ποια εξαρτήματα χρειάζονται,  πώς τοποθετούνται στο σκάφος, ποιος είναι ο σωστός τρόπος χειρισμού τους, τι εξοπλισμό χρειάζεται ο αθλητής κλπ.
 Οι μαθητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να ανεβούν ένας-ένας στο σκάφος και με τη βοήθεια των υπευθύνων να δοκιμάσουν πώς χειρίζεται ο ιστιοπλόος το πανί, το τιμόνι, αλλά και το σώμα του την ώρα της πλεύσης.
Ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο, την υπομονή και το χαμόγελό τους  τους εργαζόμενους στη Δ.Ε.Υ.Α.Π.: Πιερτζοβάνη Κώστα, Γκουρογιάννη Νίκο, Ζουμή Χρυσόστομο και το διευθυντή, Ξαγοράρη Γιώργο, καθώς και τους προπονητές του Ν.Ο.Π.: Βλασσόπουλο Μάρκελλο, Γκιόκα Ερμή, Σωτηρίου Βασίλη, Μπρούση Γιάννη (έφορος) και το μικρό Βίκτωρα Μπρούση, αθλητή και μαθητή της Ε΄τάξης.




















Οι δάσκαλοι: Δήμου Πηνελόπη- Α’, Ζέλκα Ελευθερία – Β’, Στουγιάννου Γιώργος – Γ’ και Χαριστός Μανώλης – Δ’ τάξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου