Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Η γεωγραφική κατανομή του πληθυσμού της Ελλάδας.



Ο πληθυσμός της χώρας μας δεν κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλη την έκτασή της. Yπάρχουν περιοχές, στις οποίες κατοικούν πολύ λίγοι άνθρωποι και περιοχές, όπου κατοικούν περισσότεροι. Η Αττική έχει τους περισσότερους κατοίκους από κάθε άλλη περιοχή της Ελλάδας.



                                                     Γεωγραφική κατανομή πληθυσμού!!
 
http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSDIM-E100/692/4595,20803/extras/ged30_gr-diamerismata-population2/index.html
Κάντε κλικ εδώ και δείτε τη γεωγραφική κατανομή πληθυσμού της Ελλάδας ανά γεωγραφικό διαμέρισμα με τη βοήθεια γραφήματος (πίτας)

http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSDIM-E100/692/4595,20803/extras/ged30_gr_map_pyknothta/index.html



Κάντε κλικ εδώ, περιηγηθείτε στον χάρτη και δείτε την πυκνότητα πληθυσμού των νομών της Ελλάδας.


Οι παράγοντες, οι οποίοι διαμορφώνουν την κατανομή του πληθυσμού στην πατρίδα μας, είναι κυρίως φυσικοί (ορεινά ή πεδινά εδάφη, κλιματικές συνθήκες κ.ά.) και οικονομικοί (εργασία, συγκοινωνίες, περισσότερες ανέσεις κ.ά.). Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού συγκεντρώνεται στα πεδινά, όπου μπορούν να πραγματοποιηθούν οι περισσότερες ανθρώπινες δραστηριότητες κι επομένως να αναπτυχθεί η οικονομία. Οι άνθρωποι βρίσκουν εργασία, αυξάνουν το εισόδημά τους και απολαμβάνουν τις υπηρεσίες που παρέχονται από το κράτος. Κατασκευάζονται με μεγαλύτερη ευκολία έργα υποδομής, όπως δρόμοι, γέφυρες, λιμάνια και αεροδρόμια, κτίζονται μεγάλα νοσοκομεία και σχολεία, ιδρύονται βιομηχανικές μονάδες.

  Περιήγηση σε έναν οικισμό!!

http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSDIM-E100/692/4595,20803/extras/ged30_oikismos/index.html
 Κάντε κλικ εδώ, ελέγξτε και εμπλουτίστε τις γνώσεις σας  για τις ασχολίες και τις ανάγκες των κατοίκων ενός αγροτικού οικισμού εξερευνώντας τα ενεργά σημεία της σχετικής εικόνας.

 Τα χωριά ακμάζουν ή ερημώνουν!!

http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSDIM-E100/692/4595,20803/extras/ged30_oikismoi/index.html
 Κάντε κλικ εδώ, μελετήστε τις πληροφορίες για 3 χωριά (2 ορεινά, 1 πεδινό) της Ελλάδας και προσπαθήστε να διερευνήσετε τους παράγοντες που οδηγούν στην ανάπτυξη ή στην ερήμωση.

                                                                                    Πηγή: Ψηφιακό σχολείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου