Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Εκπαιδευτική εκδρομή στην Πυροσβεστική και στο Δημαρχείο.

Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου η Γ΄ και η Δ΄ τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην Πυροσβεστική και στο Δημαρχείο.
Η επίσκεψη στον Πυροσβεστικό σταθμό ήταν πολύ εποικοδομητική και διασκεδαστική. Αρχικά οι πυροσβέστες μας καλωσόρισαν και μαζί με  τον επικεφαλής του σταθμού μας μίλησαν για τις αρμοδιότητες τους, για το πώς ζουν όταν είναι σε επιφυλακή, για το πόσο δύσκολη και επικίνδυνη είναι η δουλειά τους, φυσικά για το τηλεφωνικό νούμερο που πρέπει να καλέσουμε όταν δούμε κάτι (199) και απάντησαν με προθυμία σε όλες μας τις ερωτήσεις. Στη συνέχεια οδηγηθήκαμε στα πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία όχι μόνο είδαμε, αλλά μας άφησαν να ρίξουμε νερό με τις μάνικες. Κάποιοι συμμαθητές μας ήταν τυχεροί και φόρεσαν και την ειδική στολή του πυροσβέστη. Στο τέλος μας έδειξαν τον εξοπλισμό του πυροσβέστη τον οποίο είδαμε από κοντά μαθαίνοντας όλες του τις λεπτομέρειες.





Στο Δημαρχείο οι μαθητές των δύο τάξεων είχαν τη ευκαιρία να γνωρίσουν τον χώρο καθώς και τις υπηρεσίες που στεγάζονται στο κτίριο. Η αντιδήμαρχος κ. Μαρία Χανιώτη μας ξενάγησε σε όλους τους χώρους καταλήγοντας στο χώρο όπου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο. Εκεί μας υποδέχθηκε ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Βλαχογιάννης. Καθίσαμε στις θέσεις των δημοτικών συμβούλων και πραγματοποιήσαμε μια εικονική συνεδρίαση κάνοντας πολλές ερωτήσεις στο Δήμαρχο. Άλλες ήταν σίγουρα προετοιμασμένες από την τάξη, άλλες ήταν αυθόρμητες . Μερικές από τις ερωτήσεις μας ήταν « Πόσο χρόνο καταναλώνετε στο δήμο;»  «Αν αγαπάτε αυτό που κάνετε;» «Πότε θα γίνει το αεροδρόμιο;» και άλλες αυθόρμητες όπως : «Μπορείτε να μας φτιάξετε ένα μεγαλύτερο γήπεδο στην Αλυκή;» … Ο Δήμαρχος τις απάντησε όλες και έμεινε μαζί μας πάνω από μια ώρα. Φεύγοντας η κ. Χανιώτη είχε την καλοσύνη να μας ξεναγήσει στο μύλο που υπάρχει έξω από το Δημαρχείο.
Κλείνοντας οι μαθητές αλλά και οι δάσκαλοι αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν το Δήμαρχο για την υπομονή να απαντήσει σε κάθε μας ερώτηση, όλους τους πυροσβέστες και ιδιαίτερα στον κ. Παπαδάκη όπου με όρεξη μας έμαθαν τόσα πράγματα που δε ξέραμε για την Πυροσβεστική, την κ. Χανιώτη για όλη την ξενάγηση και φυσικά όλους τους εργαζομένους του Δήμου που μας υποδέχθηκαν με χαρά στα γραφεία τους.


                                                                                                         Οι δάσκαλοι των τάξεων
                                                                                        Στουγιάννου Γιώργος & Χαριστός Εμμανουήλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου