Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

"O κύριος Κιουκ έχει λόξιγκα". Μαραθώνιος ανάγνωσης Β΄τάξη.

  
 Με σκοπό τη συμμετοχή μας στο μαραθώνιο ανάγνωσης, που διοργανώνει και φέτος ο εκδοτικός οίκος Μεταίχμιο, διαβάσαμε στη Β’ τάξη το πρώτο από τα τρία προτεινόμενα βιβλία: «Ο κύριος Κιουκ έχει λόξιγκα» της Μαρίας Ρουσάκη σε εικονογράφηση Ναταλίας Καπατσούλια.
                Πρόκειται για τη ζωή του κυρίου Κουκόπουλου, που από μικρός δεν τρεφόταν σωστά, με αποτέλεσμα να έχει λόξιγκα εδώ και πενήντα χρόνια! «Κιουκ! Κιουκ!», όλοι του προτείνουν διάφορα γιατροσόφια για να σταματήσει αυτό το βάσανο, αλλά μόνο ο γιατρός έχει τη σωστή λύση: σωστή διατροφή και άσκηση.

Η ανάγνωση, η παρατήρηση των εικόνων κι ο σχολιασμός της ιστορίας έγινε σε τρεις διδακτικές ώρες. Στη συνέχεια δόθηκαν στα παιδιά κάρτες με ερωτήσεις ή απαντήσεις σχετικές με την ιστορία. Οι μαθητές χωρισμένοι σε δυο ομάδες έπρεπε μετά από συζήτηση και συμφωνία να γράψουν είτε την απάντηση είτε την ερώτηση που έλειπε από κάθε κάρτα.
              


Οι κάρτες αυτές χρησιμοποιήθηκαν σε επιτραπέζιο παιχνίδι, που παίξαμε με σκοπό την εμπέδωση της ιστορίας:

                Χωριζόμαστε σε δυο ομάδες και ρίχνουμε το ζάρι, για να δούμε ποια θα ξεκινήσει πρώτη. Στη συνέχεια οι ομάδες ρίχνουν με τη σειρά το ζάρι, για να προχωρήσουν στο ταμπλό. Όμως, για να παραμείνουν στη νέα τους θέση κάθε φορά, πρέπει να απαντούν σε μία ερώτηση που τους κάνει η άλλη ομάδα. Αν απαντήσουν λάθος, γυρίζουν μια θέση πίσω. Κερδίζει η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στο τέρμα! 






                                                                                         Ελευθερία Ζέλκα, Β΄ τάξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου