Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Επίσκεψη στο αεροδόμιο και στον παραδοσιακό φούρνο της Αγκαιριάς.

 

Την Τετάρτη 22/1 οι Β’ και Γ’ τάξεις επισκέφτηκαν το αεροδρόμιο του νησιού μας, με αφορμή το μάθημα της Μελέτης για τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας. Εκεί ξεναγήθηκαν από τον αερολιμενάρχη και τους υπόλοιπους υπευθύνους.
Στην αρχή οι μαθητές μπήκαν στον πύργο ελέγχου, όπου είδαν και ενημερώθηκαν για τις ειδικές συσκευές εντοπισμού των αεροσκαφών στον εναέριο χώρο της περιοχής. Περιμένοντας την προσγείωση του αεροπλάνου στον αεροδιάδρομο άκουσαν τη συνεννόηση του ελεγκτή με τον πιλότο. Στη συνέχεια, ο μετεωρολόγος της αεροπορίας τους ενημέρωσε για τα καθήκοντά του, την αναγκαιότητά τους για τη λειτουργία του αεροδρομίου και την ασφάλεια των πτήσεων, καθώς και για τις συσκευές και τα εργαλεία παρατήρησης και μετρήσεων των καιρικών συνθηκών.
Ενθουσιασμένοι από την προσγείωση και απογείωση του αεροπλάνου κατευθυνθήκαμε στην αίθουσα αναμονής και ελέγχου των επιβατών. Εκεί μας εξήγησαν λεπτομερώς τη διαδικασία που ακολουθείται πάντα με σκοπό μια ασφαλή πτήση και τον τρόπο που λειτουργούν τα μηχανήματα ελέγχου των αποσκευών.
          
  Τέλος, έγινε επίδειξη από τον πυροσβέστη του πυροσβεστικού οχήματος που διαθέτει το αεροδρόμιο για την περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς στο χώρο ή στο αεροσκάφος. Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν με τη δύναμη ρίψης νερού και αφρού από το «κανόνι», ενώ τους δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσουν με τη σειρά πώς χρησιμοποιείται η μάνικα.











                 



Η εκδρομή συνεχίστηκε με την επίσκεψή μας στον παραδοσιακό φούρνο της Αγκαιριάς, που συνδέεται με τα μαθήματα της Μελέτης «Ο τόπος μας»( Γ’ τάξη) και «Η διατροφή μας» (Β’ τάξη) και την ενότητα «Του κόσμου το ψωμί» στη Γλώσσα της Γ’ τάξης.  Εκεί οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους που αλέθεται και φυλάσσεται το αλεύρι και στην αίθουσα με τους φούρνους και τα μηχανήματα ανάμιξης των υλικών. Άκουσαν για τη διαδικασία παραγωγής του ψωμιού και άλλων αρτοσκευασμάτων, όπως το παξιμάδι και έπλασαν τα δικά τους κουλουράκια με μεράκι και φαντασία με το ζυμάρι που τους δόθηκε.
 





           


   Ευχαριστούμε πολύ τους κυρίους:

Λεοντίδη Κων/νο, αερολιμενάρχη – Κυνηγόπουλο Κων/νο, μετεωρολόγο – Σιλβέστρο Ιωάννη, ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας – Πιτσινέλη Ιωάννη, τεχνικό – Τσιμπούκα Γεώργιο, πυροσβέστη, για την ξενάγηση στο αεροδρόμιο,

…καθώς και τον κύριο Χανιώτη Γιώργο, για την ξενάγηση στο φούρνο και τα νόστιμα κουλουράκια του!

                                                                                                        Ελευθερία Ζέλκα & Γιώργος Στουγιάννου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου