Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Τέρατα στο ψυγείο, φαντάσματα στη σοφίτα.



Κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών οι μαθητές της Πέμπτης τάξης εκτός από αγαπημένους συγγενείς και φίλους είχαν για συντροφιά κι από ένα βιβλίο της δανειστικής μας βιβλιοθήκης. Τα παιδιά ανέλαβαν μάλιστα να γράψουν και μια μικρή περίληψη για κάθε βιβλίο έτσι ώστε να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε και σε άλλους μαθητές το υλικό της βιβλιοθήκης μας και  να κάνουμε έτσι πιο εύκολη την μελλοντική τους επιλογή. Ξεκινάμε το βιβλίο της Κορνέλια Φούνκε "Τέρατα στο ψυγείο, φαντάσματα στη σοφίτα" το οποίο ανέλαβε να μας παρουσιάσει η Μαρία Μεσσολογγίτη.


                                                   "Τέρατα στο ψυγείο, φαντάσματα στη σοφίτα."

Μυστικοί χώροι, σοφίτες, εκπλήξεις και γέλιο. Φαντάσματα και ιστορίες που τελειώνουν με μια απορία ή έναν θαυμασμό. Με τέρατα και με δράκους που θα αποκαλυφθούν. Αλλά που είναι όλα αυτά; Μα φυσικά στις ιστορίες του φόβου. Εκεί κρύβεται το γέλιο και τα αστεία με πράγματα φανταστικά και τρελά! Οι ήρωες σας περιμένουν για να αποκαλυφθούν."

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Φούνκε Κορνέλια
Η Κορνέλια Φούνκε είναι η πιο αγαπημένη συγγραφέας παιδικών βιβλίων στη Γερμανία. Το ύφος της γραφής της ξετρελαίνει τα παιδιά, καθώς συνδυάζει αγωνία και χιούμορ. Το βιβλίο Τέρατα στο ψυγείο, φαντάσματα στη σοφίτα περιέχει πολλές μικρές ιστορίες, όμορφα εικονογραφημένες. Ταξιδεύει τους μικρούς αναγνώστες σε μια μυστηριώδη χώρα, με τερατάκια και φαντασματάκια, βιβλιοφάγους κι ένα σωρό άλλους ήρωες, κάνοντάς τους να ξεκαρδίζονται στα γέλια.

Άλλα βιβλία της:

(2010) Όταν ο Άγιος Βασίλης έπεσε στη Γη, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη


(2007) Το μαγικό μελάνι, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη [κείμενα, εικονογράφηση]
(2006) Ο Μικ και ο Μο στην Άγρια Δύση, Ψυχογιός [κείμενα, εικονογράφηση]
(2004) Ο μελανόκαρδος, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη [κείμενα, εικονογράφηση]
(2003) Ο άρχοντας των ληστών, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη [κείμενα, εικονογράφηση]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου