Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

«Γεια σου, κύριε Μενεξέ!»



  Φέτος η Α’ και η Β’ τάξη θα ασχοληθεί συνεργατικά στην Ευέλικτη Ζώνη με τη μελοποιημένη ποίηση, και κυρίως με τον ποιητή Οδυσσέα Ελύτη. Το πρόγραμμα έχει τον τίτλο «Καμιά  φορά στα ποιήματα, στις λέξεις, στα τραγούδια ακούω φτεροκοπήματα θαρρώ από αγγελούδια» και εντάσσεται στη θεματολογία «πολιτιστική κληρονομιά, ο τόπος μου». 


 
                Το τραγούδι «Γεια σου, κύριε Μενεξέ» προέκυψε μετά την επίσκεψή μας στο φυτώριο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Επιλέξαμε το θέμα, ακόμη, γιατί η μουσική και η ποίηση πάντα γοήτευε τα παιδιά.


 Στόχος μας είναι οι μαθητές να απολαύσουν την ακρόαση ποιοτικής μουσικής, να γνωρίσουν το έργο σημαντικών Ελλήνων ποιητών και να χαρούν τη δημιουργία ζωγραφικών έργων με βάση τους στίχους. Παράλληλα οι μαθητές των δύο τάξεων θα γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους και θα μάθουν να συνεργάζονται.


Ξεκινήσαμε, λοιπόν, την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου τη γνωριμία μας με τον Ελύτη με βασικές πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του, προβολή φωτογραφιών και βίντεο, συζήτηση για την ποίηση και τη σχέση της με τη μουσική και ακρόαση του τραγουδιού «Γεια σου, κύριε Μενεξέ» σε συνδυασμό με κινητικό παιχνίδι. Στη συνέχεια αποτυπώσαμε τους στίχους στις ζωγραφιές μας. Με αυτές φτιάξαμε το δικό μας βίντεο! 

                          

Πηνελόπη Δήμου &  Ελευθερία Ζέλκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου