Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Πασχαλινά...

Σήμερα ήταν η τελευταία μέρα λειτουργίας του σχολείου μας πριν τις διακοπές του Πάσχα. Στα πλαίσια του μαθήματος των εικαστικών, μαθητές από την Τρίτη και την Πέμπτη τάξη, με την καθοδήγηση και τη συνδρομή της κας Κατερίνας, έφτιαξαν πασχαλινές λαμπάδες. Χρησιμοποιώντας απλά υλικά όπως φαρμακευτικές γάζες, σπάγκο, κορδέλα και διάφορα διακοσμητικά αντικείμενα, κατάφεραν με μεράκι και πολύ ενθουσιασμό να δημιουργήσουν το αποτέλεσμα που βλέπετε στις εικόνες που ακολουθούν: 




Αρχικά χρωματίσαμε τις γάζες.









Μετά τις απλώσαμε  να στεγνώσουν.
Συγκεντρώσαμε τα υλικά.

Αρχίσαμε να δημιουργούμε......
Και το αποτέλεσμα είναι αυτό:





Κι επειδή νηστικό αρκούδι δεν χορεύει, σκεφτήκαμε πριν σας στείλουμε τις ευχές μας να σας προτείνουμε μερικές συνταγές σχετικές με το πασχαλινό τραπέζι.

Κόκκινα πασχαλινά αυγά.
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και προσθέτουμε τα αυγά. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε νερό και ξύδι χωρίς να το βράσουμε και προσθέτουμε τη βαφή. Την ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί. Βάζουμε τα βρασμένα αυγά μέσα στη βαφή για 10 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα περνάμε με λάδι για γυαλίσουν. Τα πασχαλινά αυγά είναι έτοιμα και περιμένουμε το Μεγάλο Σάββατο για να τα τσουγκρίσουμε!!!!!!

                                                                                                                      Νίκος

Τσουρέκια.
Υλικά: 1 κιλό αλεύρι, 4 αυγά, 350 γρ. βούτυρο, 350 γρ. ζάχαρη, 120 γρ. μαγιά φρέσκια, 1 ποτήρι γάλα, 1 πρέζα αλάτι, 1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι, 1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα, 1 κρόκο αυγού για άλειμμα.
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και ζυμώνουμε το μείγμα. Το αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα και ξαναζυμώνουμε. Το αφήνουμε να φουσκώσει ξανά για μια ώρα και κατόπιν πλάθουμε με τα χέρια μας το σχέδιο που επιθυμούμε (συνήθως κοτσίδα). Αλείφουμε με το αυγό και ψήνουμε για 20 λεπτά.

                                                                                                                 Κωνσταντίνος

Μαγειρίτσα
Υλικά: Συκώτι από αρνί ή κατσίκι, φρέσκο κρεμμύδι, άνηθο, ρύζι, αυγό, λεμόνι, αλάτι, λάδι ή βούτυρο.
Εκτέλεση: Κόβουμε το συκώτι σε μικρά κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι ή βούτυρο. Τσιγαρίζουμε το συκώτι με τα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα νερό, τον άνηθο και τα αφήνουμε να βράσουν. Στο τέλος ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει για 10  λεπτά. Χτυπάμε τα αυγά με λίγο νερό και λεμόνι, προσθέτουμε λίγο ζουμί από την κατσαρόλα, προσθέτουμε το αυγολέμονο και είναι έτοιμη. Καλή σας όρεξη.

                                                                                                                       Αντώνης


Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία με τις συνταγές. Να περάσετε όμορφα στις διακοπές σας. Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλους!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου