Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Κινηματογραφική Λέσχη

Με χαρά σας αναγγέλλουμε ότι την Κυριακή στις 5.30 μ.μ. στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγκαιριάς ξεκινάμε την Κινηματογραφική μας Λέσχη. Είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε στο πλαίσιο των πολιτιστικών προγραμμάτων που ανέλαβε το σχολείο μας για το σχολικό έτος 2011-2012. Η πρώτη ταινία που θα προβάλλουμε είναι το αριστούργημα του Charlie Chaplin ''Τα Φώτα της Πόλης''. Η προετοιμασία της προβολής έγινε από τους μαθητές της Τετάρτης κατά τη διάρκεια της ευέλικτης ζώνης και του μαθήματος των εικαστικών. Οι μαθητές παρακολούθησαν μέρος της ταινίας προκειμένου να μας παρουσιάσουν μια μικρή περίληψη, βρήκαν πληροφορίες για τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Charlie Chaplin, έφτιαξαν αφίσες και ένα ενημερωτικό φυλλάδιο προκειμένου να προσελκύσουν θεατές στη προβολή μας. Σας περιμένουμε λοιπόν την Κυριακή να απολαύσουμε μια κλασσική ταινία της 7ης Τέχνης. Θα θέλαμε τέλος να ευχαριστήσουμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγκαιριάς για την παραχώρηση της αίθουσας και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας για την στήριξη και την πολύτιμη οργανωτική του βοήθεια.

                                                 Οι αφίσες μας:






                                                                   Το φυλλάδιό μας:



Διαβάστε περισσότερα

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Aποκριά στο σχολείο μας

Την Παρασκευή γιορτάσαμε την Αποκριά στο σχολείο μας. Τα παιδιά, μας εντυπωσίασαν  με την φαντασία και την ευρηματικότητά τους. Την παράσταση έκλεψαν δύο μαθητές μας που ήρθαν στο σχολείο ντυμένοι νύφη και γαμπρός. Τους '' παντρέψαμε '' λοιπόν και μετά άρχισε το γαμήλιο ή μάλλον το αποκριάτικο πάρτυ. Δοκιμάσαμε παραδοσιακά (και όχι μόνο) εδέσματα που ετοίμασαν οι γονείς των μαθητών, χορέψαμε και κάναμε και διαγωνισμό καλύτερης αμφίεσης. Και του χρόνου!!!






































 







                                       
 
 
















                                         

Διαβάστε περισσότερα

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Eκπαιδευτική επίσκεψη της Στ΄ τάξης

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Οι μαθητές της Στ΄ τάξης του σχολείου μας με συνοδούς τους εκπαιδευτικούς Γιώργο Στουγιάννου και Μανώλη Χαριστό πραγματοποίησαν 4ήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα. 
'' Γέμισαν τις μπαταρίες τους'' με εικόνες και εντυπώσεις και αποκόμισαν πολύτιμες εμπειρίες από τις επισκέψεις που πραγματοποίησαν. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στην Αθήνα : ανέβηκαν στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, όπου θαύμασαν τα αρχαία μνημεία και επισκέφθηκαν το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, διασκέδασαν με τα εκθέματα στο Athens Mall της έκθεσης των Δεινοσαύρων, ξεναγήθηκαν στο Ο.ΑΚ.Α και τις εγκαταστάσεις του, θαυμάσαν τα ευρήματα του κυκλαδικού πολιτισμού στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, επισκέφθηκαν τη Βουλή των Ελλήνων και ξεναγήθηκαν στο Αττικό Πάρκο. Οι εντυπώσεις όλων ήταν εξαιρετικές. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όσους βοήθησαν είτε οικονομικά είτε οργανωτικά για να μπορέσουν οι μαθητές μας να πραγματοποιήσουν  αυτήν την επίσκεψη.      
                          
Μουσείο Ακρόπολης

Ακρόπολη


 




Δεινόσαυροι-Athens Mall

O.A.K.A



O.A.K.A

O.A.K.A












Βουλή των Ελλήνων
Βουλή των Ελλήνων









Αττικό Πάρκο












Διαβάστε περισσότερα

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση

 Αγαπητοί γονείς,

Σας προσκαλούμε την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στις 7.00 το 

απόγευμα, στην αίθουσα του  Πολιτιστικού Συλλόγου, σε συνάντηση

 με τη Σχολική Σύμβουλο 1ης Εκ/κης Περιφέρειας Ν. Κυκλάδων 

κ. Τόνια Παντελαίου, με θέμα: «Συνεργασία Σχολείου - 

Οικογένειας.»

                     Η Διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου.


Διαβάστε περισσότερα

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Οι γιαγιάδες μας

Οι μαθητές της Τετάρτης τάξης αφιερώσανε λίγο από τον χρόνο τους στις γιαγιάδες τους. Στο μάθημα λοιπόν των εικαστικών πήρανε χρώματα και χαρτόνια και τις ζωγραφίσανε ενώ στο μάθημα της Γλώσσας γράψανε ένα κείμενο αφιερωμένο σ' αυτές. Ας δούμε πρώτα τι έγραψαν μερικοί απ' αυτούς:
'' Με τη γιαγιά μου τα περνάμε τέλεια'', Ντενίσα.
'' Πιστεύω ότι έχω την καλύτερη γιαγιά του κόσμου και θέλω να τη βλέπω πάντα χαρούμενη'', Νικόλας Β.
'' Η γιαγιά μου είναι σούπερ, δεν την αλλάζω με καμία άλλη'', Κωνσταντίνος.
'' Την αγαπώ πολύ, γιατί είναι καλόψυχος άνθρωπος και δε μου χαλάει χατίρι'', Βιβή.
'' Η πιο αγαπημένη ώρα μαζί της είναι όταν με έχει αγκαλιά για να κοιμηθώ'', Εμμανουέλα.

Ακολουθούν οι ζωγραφιές των μαθητών :




Διαβάστε περισσότερα

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Βιβλιοπαρουσιάσεις από το ολοήμερο

«Ο ΚΟΥΤΣΟΚΟΚΟΡΑΣ»  Ελληνικό λαϊκό παραμύθι

Χρυσάνθη Καραΐσκου, Εκδόσεις Διάπλαση

Κάποτε ένας γέρος και η γριά του τσακώθηκαν και χώρισαν. Πήρε ο γέρος τον κουτσό τους κόκορα και η γριά τη σκύλα. Ο κόκορας σκαλίζοντας το χώμα βρήκε ένα φλουρί. Όμως το άπληστο πριγκιπόπουλο που περνούσε εκείνη την ώρα, του ζήτησε τάχα να το δανειστεί. Οι μέρες περνούν και ο κόκορας αποφασίζει να πάει να πάρει πίσω το φλουρί του. Στο δρόμο συναντάει δυσκολίες αλλά και φίλους ,που τον βοηθούν την κατάλληλη στιγμή. Η επιμονή, η εξυπνάδα και η καλοσύνη του θα είναι πολύτιμοι σύμμαχοι στις περιπέτειές του. Τελικά, θα πάρει πίσω αυτό που του ανήκει και μάλιστα με το παραπάνω! Θα κάνει πλούσιο το γέρο του, που αποφασίζει να μονοιάσει με τη γριά και να ζήσουν χαρούμενοι την υπόλοιπη ζωή τους.
Διαβάστε περισσότερα

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Μικρομαγειρέματα

Με αφορμή το μάθημα της Γλώσσας «Μικρομαγειρέματα» τα παιδιά της Γ’ τάξης, φόρεσαν τις ποδιές και τα γάντια τους και επιδόθηκαν στη ζαχαροπλαστική. Ακολουθώντας τη συνταγή του βιβλίου με λίγες αλλαγές, φτιάξαμε τρουφομπαλίτσες. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν τόσο δελεαστικό που δεν προλάβαμε ούτε να τις φωτογραφίσουμε!    



Η συνταγή μας:
Υλικά
1 πακέτο βούτυρο
1 αυγό
Μισό φλιτζάνι σκόνη κακάο
Μισό φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 πακέτο τετράγωνα μπισκότα τριμμένα
1 βανίλια
2 φλιτζάνια σοκολάτα τρούφα
Εκτέλεση
*    Στην αρχή, αφήνουμε το βούτυρο να λιώσει έξω από το ψυγείο και προσθέτουμε το αυγό. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κακάο, τη βανίλια και τα μπισκότα (τριμμένα).
*    Τα ανακατεύουμε όλα μαζί να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα και   κατόπιν τα πλάθουμε και τα κυλάμε στην τρούφα.

Καλή επιτυχία!



Διαβάστε περισσότερα

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Γράμμα από Θεσσαλονίκη

Οι μαθητές του Ε1 τμήματος του 8ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου Κορδελιού λίγο πριν τα Χριστούγεννα, στο μάθημα της Γλώσσας, είδαν ένα κείμενο που μιλούσε για επιστολές και για δύο σχολεία που αλληλογραφούσαν. Έτσι, τους ήρθε  η ιδέα να αλληλογραφήσουν με κάποιο σχολείο. Θέλησαν να επικοινωνήσουν με ένα σχολείο που να βρίσκεται σε νησί  γιατί ήθελαν να γνωρίσουν πώς είναι η ζωή εκεί. Απευθύνθηκαν λοιπόν στο σχολείο μας και με μεγάλη χαρά η Τετάρτη τάξη του σχολείου μας δέχτηκε την πρόσκληση και η αλληλογραφία ανάμεσα στα δύο σχολεία ξεκίνησε. Αν θέλετε να διαβάσετε τις επιστολές κάντε κλικ στις λεζάντες.

Επιστολή από Θεσσαλονίκη
Απάντηση από την Πάρο


Διαβάστε περισσότερα

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Επαναλειτουργία εργαστηρίου Η/Υ

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το εργαστήριο πληροφορικής που διαθέτει το σχολείο μας είναι πλέον στη διάθεση των μαθητών μας. Με τη βοήθεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και ενός παλιού μαθητή του σχολείου μας του Μανώλη Κουταλίδη καταφέραμε να έχουμε ξανά σε λειτουργία τους υπολογιστές του εργαστηρίου, καθώς και σύνδεση με το διαδίκτυο. Οι μαθητές μας έχουν στα χέρια τους πλέον ένα πολύτιμο εργαλείο για να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, να ασκηθούν στη χρήση των νέων τεχνολογιών και διασκεδάσουν μαθαίνοντας. Την αρχή έκαναν οι μαθητές της Τετάρτης τάξης, οι οποίοι με τη βοήθεια μια χρήσιμης εφαρμογής έκαναν εξάσκηση στην προπαίδεια. Αν θέλετε κι εσείς να δοκιμάσετε πόσο καλοί και γρήγοροι είστε κάντε κλικ στην λεζάντα της εικόνας.
Προπαίδεια



                                        
Διαβάστε περισσότερα