Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από την Α΄ τάξη

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και φυσικά μας δίνουν την ευκαιρία για καλλιτεχνικές δημιουργίες! Έτσι κι εμείς στην τάξη φτιάξαμε διάφορες χριστουγεννιάτικες κατασκευές, που προτείνουμε να δοκιμάσετε κι εσείς:


 Χιονάνθρωπος από χάρτινα πιάτα: Χρειαζόμαστε 2 λευκά χάρτινα πιάτα. Κόβουμε το ένα γύρω-γύρω, ώστε να κρατήσουμε μόνο τον πάτο και με ένα συρραπτικό το κολλάμε στο δεύτερο πιάτο. Ζωγραφίζουμε το πρόσωπο στο μικρό και κουμπιά στο μεγάλο πιάτο. Από τα περισσεύματα του πιάτου που κόψαμε φτιάχνουμε δυο χεράκια και τα συρράπτουμε στο σώμα. Τέλος φτιάχνουμε κασκόλ με μια λωρίδα γκοφρέ χαρτί. Μπορούμε να προσθέσουμε και καπέλο.





 Κούκλα στολίδι: Διπλώνουμε ένα κομμάτι γκοφρέ χαρτί διαδοχικά σαν βεντάλια και το τυλίγουμε στη μέση με σύρμα πίπας. Αφήνουμε τις δυο άκρες του σύρματος ανοιχτές, ώστε να μοιάζουν με χέρια. Σ’ ένα στρογγυλό χαρτάκι ζωγραφίζουμε το πρόσωπο και το κολλάμε στο πάνω μέρος. Προσθέτουμε μια κορδέλα για ζώνη κι ένα φτερό για στολίδι.


 Τάρανδοι από παλάμες: Σχεδιάζουμε το περίγραμμα της παλάμης μας σ’ ένα καφέ χαρτόνι και το κόβουμε. Κολλάμε ένα πλαστικό ματάκι κι ένα κομμάτι από το καφέ χαρτόνι για ουρά. Φτιάχνουμε τα κέρατα από δυο κομμάτια σύρμα πίπας (το ένα μικρότερο από το άλλο) και τα στερεώνουμε με συρραπτικό. Κολλάμε ένα στρογγυλό κόκκινο χαρτονάκι ή μια φουντίτσα για μύτη. Μπορούμε να τυλίξουμε και μια κορδέλα στο λαιμό.



  Στολίδια από μπαλόνια: Πάνω σε μικρά φουσκωμένα μπαλονάκια σχεδιάζουμε γραμμές και σχήματα με κόλλα γκλίτερ και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Στερεώνουμε ένα μεταλλικό συνδετήρα στο στόμιο του μπαλονιού, για να μπορούμε να το κρεμάσουμε.

 
 Χιονονιφάδες: Διπλώνουμε ένα τετράγωνο χαρτί στη μέση, ώστε να σχηματίζεται τρίγωνο. Επαναλαμβάνουμε άλλες δυο φορές. Σχεδιάζουμε τις άκρες τις νιφάδας ή κόβουμε κατευθείαν προς το κέντρο του διπλωμένου χαρτιού προσέχοντας να μην κοπούν οι ενώσεις. Ξεδιπλώνουμε για να φανεί ολόκληρη η νιφάδα.





Κάρτες με αγγελούδια: Σε διπλωμένο έγρωμο κανσον χαρτόνι κολλάμε ελαφρώς φύλλα που έχουμε ταιριάξει έτσι ώστε να σχηματίζουν έναν άγγελο. Ψεκάζουμε από πάνω με σπρέι και όταν στεγνώσει ξεκολλάμε προσεχτικά τα φύλλα. 


 




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου