Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Βιβλιοπροτάσεις από το ολοήμερο τμήμα.


“ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΛΥΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΛΥΚΟΣ»

                Κάποτε ζούσε ολομόναχος ένας μεγάλος λύκος κάτω από ένα δέντρο. Το πρωί σκαρφάλωνε, για να κάνει τη γυμναστική του και να κόψει φρούτα για το μεσημεριανό του. Το απόγευμα έκανε τον  περίπατό του στο δάσος και το βράδυ γυρνούσε στο δέντρο, για να κοιμηθεί κάτω από τα ζεστά φύλλα.
Έτσι κυλούσε ήσυχα η ζωή, όταν μια μέρα εμφανίστηκε ο μικρός λύκος! Τώρα ο μεγάλος λύκος απειλείται και ζηλεύει;  Ή μήπως η ζωή του αποκτά νόημα με τη γέννηση μιας φιλίας;  Θα είναι εύκολο να δεχτεί έναν άλλο λύκο, έστω και τόσο μικρό;

Ο ερχομός του Μικρού Λύκου φοβίζει τον Μεγάλο Λύκο, αλλά του γεννά και πρωτόγνωρα αισθήματα: στοργή, τρυφερότητα, έγνοια για κάποιον άλλο. Όταν ο Μικρός Λύκος εξαφανίζεται, όσο ξαφνικά είχε έρθει, ο Μεγάλος Λύκος ανακαλύπτει και άλλα πρωτόγνωρα συναισθήματα: τον πόνο από την απουσία, την αγωνία της προσμονής, την ανάγκη για αγάπη, συντροφιά και επικοινωνία.
 Ένα τρυφερά εικονογραφημένο παραμύθι για τη συντροφικότητα και την αλληλοστήριξη, που απευθύνεται σε μικρές ηλικίες, γι’ αυτό το διαβάσαμε με την Α’ και Β’ τάξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου