Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Συμμετοχή μαθητών του ολοήμερου σε Πανελλήνιο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό

«Η γειτονιά που θα ήθελα...» από το Οίκαδε, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Τράπεζας Κύπρου.Σέβομαι τη γειτονιά μου σημαίνει σέβομαι την πόλη μου, τον κόσμο, μα πάνω από όλα σέβομαι τον εαυτό μου και το διπλανό μου.

Ήρθε η ώρα να αντιληφθούμε ότι όλοι είμαστε υπεύθυνοι και όλοι μπορούμε να συμβάλουμε στην βελτίωση του μικρόκοσμού μας, της γειτονιάς μας!Ήρθε η ώρα να δράσουμε! Βοηθήστε και εσείς στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης! Βοηθήστε και εσείς να κάνουμε τη γειτονιά μας καλύτερη! Πώς; Μέσω της τέχνης!!! Επιστρατεύστε μαρκαδόρους, μολύβια, πινέλα, χρώματα, χαρτιά, υλικά ανακύκλωσης, φυσικά πολλή φαντασία και δημιουργήστε τα δικά σας έργα.

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και το Οίκαδε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Τράπεζας Κύπρου διοργανώνουν τη σχολική χρονιά 2011 -2012 Πανελλήνιο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό με θέμα:

«Η γειτονιά που θα ήθελα...»

Ο διαγωνισμός στοχεύει στο να συμβάλει μέσω της τέχνης στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με την αξία της γειτονιάς για τον άνθρωπο και για το περιβάλλον, τα προβλήματα που προκύπτουν και τους τρόπους για να αντιμετωπιστούν.

Μαθητές απ’ όλες τις τάξεις που φοιτούν στο ολοήμερο τμήμα του σχολείου μας αξιοποίησαν δημιουργικά το χρόνο τους και φιλοτέχνησαν τα παρακάτω ομαδικά και ατομικά έργα ζωγραφικής:
1.       Χανιώτης Δημήτρης , Β’ τάξη (ατομικό)

Γκιόνι Λουσιάνο 
Γκιόνι Μαρκελιάνο
Μάρκου Χρήστος, Γ’ τάξη (ομαδικό)

      Ντίντα Τζοάνα, Α’ τάξη 
Τσιγώνια Μαρία, Β’ τάξη (ομαδικό)

       Μάρκου Κλαούντια 
Μπεκίρι Αλεξάνδρα, Γ’ τάξη (ομαδικό)

       Μάρκου Τζοάννα, Β’ τάξη 
Χανιώτης Μανώλης, Ε’ τάξη (ομαδικό)

Ανδριανόπουλος Τάσος, Γ’ τάξη
Ανδριανόπουλος Θοδωρής, Β’ τάξη 
Χανιώτης Λευτέρης, Α’ τάξη (ομαδικό)


Τα έργα θα αποσταλούν στα κεντρικά γραφεία στην Αθήνα, για να αξιολογηθούν. Έργα απ’ όλα τα σχολεία που θα συμμετάσχουν θα εκτεθούν τον Απρίλιο του 2012 σε κεντρικό χώρο της Αθήνας σε 4ήμερη έκθεση ανοιχτή στο ευρύ κοινό. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους μαθητές μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου