Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Το σχολείο μας

Οι μαθητές της Τετάρτης τάξης περιγράφουν με λέξεις και εικόνες το σχολείο μας :


Αντώνης Ραγκούσης
Άγγελος Σκανδάλης










   Το σχολείο μας είναι το Δημοτικό Σχολείο Αγκαιριάς. Αποτελείται από δύο κτίρια, ένα παλιό κι ένα καινούριο.Στο παλιό κτίριο, πολλά χρόνια πριν, έκαναν μάθημα όλες οι τάξεις. Χτίστηκε το 1928 και είχε μόνο δύο αίθουσες. Η Πρώτη, η Δευτέρα και η Τρίτη τάξη έκαναν μαζί μάθημα. Στη δεύτερη αίθουσα έκαναν μάθημα οι υπόλοιπες τάξεις. Υπήρχαν μόνο δύο δάσκαλοι. Τώρα το σχολείο μας έχει έξι αίθουσες  και έξι δασκάλους. 
   Το παλιό κτίριο του σχολείου έχει παραμείνει το ίδιο εξωτερικά. Εσωτερικά έχει αλλάξει. Εκτός από τις δύο τάξεις υπάρχει το γραφείο της διευθύντριας και το γραφείο των δασκάλων. Το νέο κτίριο έχει τέσσερις αίθουσες και δύο τουαλέτες. Όταν μπαίνουμε υπάρχει μια βιβλιοθήκη όπου δανείζονται τα παιδιά βιβλία και πολλά ντουλάπια όπου βάζουμε τα πράγματα της γυμναστικής.
Νικόλας Βιτζηλαίος


Βιβή Παντελαίου

 









   Μπαίνοντας στο σχολείο από μια μεγάλη σιδερένια αυλόπορτα βλέπεις ένα πολύ μεγάλο προαύλιο. Εκεί υπάρχουν παρτέρια με λουλούδια και δέντρα που το κάνουν πολύ όμορφο. Εκεί επίσης είναι και η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Το πιο εντυπωσιακό πράγμα  είναι η πελώρια αυλή μας. Εκεί παίζουμε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και διάφορα ομαδικά παιχνίδια.  
   Το σχολείο μας το αγαπώ και θέλω να μείνω για πάντα εκεί με τους φίλους και τους συμμαθητές μου.

                                                                         
Νικόλας Βιτζηλαίος, Βιβή Παντελαίου, Άγγελος Σκανδάλης, Αντώνης Ραγκούσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου